Activiteiten waar mensen hun telefoon voor gebruiken

woman sitting on sofa while looking at phone with laptop on lap
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Mobiele telefoons zijn al jarenlang niet alleen meer om mee te bellen en berichtjes mee te sturen. Het idee dat we alleen kunnen bellen en ook nog eens op onze belminuten moeten letten zijn verleden tijd. Onze mobiele telefoons zijn nu een soort kleine computers met internet die we altijd bij ons hebben en waar we al onze dagelijkse activiteiten mee uitvoeren. De miljoenen apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store en de App Store van Apple helpen daar ook zeker mee. In dit artikel kijken we waar mensen hun telefoons het meest voor gebruiken.

Productiviteit

De categorie productiviteit is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Hoe productiever je bent, hoe beter.

Mail

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om onderweg je e-mails te controleren en te beantwoorden. Mensen verwachten namelijk steeds sneller antwoord.

Agenda

Bijna niemand heeft tegenwoordig nog een papieren agenda. In plaats daarvan gebruiken we agenda-apps op onze telefoon om onze afspraken bij te houden. E-mails geven vaak al de optie om automatisch afspraken aan je agenda toe te voegen. Je kunt verschillende soorten afspraken verschillende kleuren geven en zelfs herinneringen instellen zodat je zeker weet dat je die ene belangrijke verjaardag niet vergeet.


Boodschappen

Tien jaar geleden bestelde bijna niemand hun boodschappen online. Nu hebben grote boodschappenwinkels een eigen app waar je bezorg- en ophaaldiensten kunt boeken.

Camera

Elke telefoon die je tegenwoordig koopt, is uitgerust met een camera. En sommige telefoons hebben zelfs een lens die net zo goed is als een professionele camera die je in de winkel koopt. Telefoons worden daarom ook steeds vaker gebruikt om foto’s te maken tijdens vakanties of om filmpjes mee te maken. Ze kunnen dan ook nog eens direct met vrienden, familie en op social media worden gedeeld – wat met een gewone camera natuurlijk niet kan.

Entertainment

Entertainment is waarschijnlijk de grootste categorie op deze lijst. Als je ergens een paar minuten moet wachten, pakken de meeste mensen toch al snel hun telefoon erbij om op Instagram of TikTok te kijken of even snel op de website van je favoriete krant het laatste nieuws te lezen.

’s Avonds gebruik je de Netflix-app om nog even een aflevering van je favoriete serie te kijken voordat je naar bed gaat en als je even pauze hebt op het werk kun je een leuk spelletje spelen (van het vinden van de best betalende online casino’s, rollenspellen en first-person shooters tot puzzels en racespellen, er is voor iedereen wel wat te vinden in de app store!).

Financiële activiteiten

Mensen gebruiken hun mobiele telefoon ook veel vaker om hun financiën op orde te houden en om te betalen. Er zijn apps voor mobiel bankieren, apps voor mobiel betalen waar je debet- en creditkaarten aan kunt toevoegen (of via PayPal of iDeal kunt betalen), apps voor vermogensbeheer en apps voor persoonlijke financiën. Deze apps maken het allemaal veel gemakkelijker voor mensen om hun uitgaven onderweg bij te houden. Je hoeft niet langer achter de computer te gaan zitten en een Excel-spreadsheet te openen of op de bankafschriften te wachten die de bank je elke maand opstuurt. Alle informatie die je nodig kunt hebben, bevindt zich direct in je telefoon.

Educatie

Op afstand onderwijs is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid en zelfs mensen die niet meer naar school gaan, willen hun hersenen blijven trainen. Er zijn veel educatieve apps die mensen een handige manier bieden om nieuwe vaardigheden te leren.

Dating

Wanneer hoorde je voor het laatst dat een stelletje elkaar in het echte leven heeft ontmoet? Tegenwoordig ontmoet bijna iedereen elkaar via online dating apps en het is een populaire manier voor mensen om hun partner te ontmoeten.

E-commerce

We hebben natuurlijk al kort boodschappen-apps genoemd, maar dat zijn natuurlijk niet de enige apps die worden gebruikt om online aankopen te doen. Veel bekende merken die vroeger aan alle winkelstraten te zien waren, hebben een eigen app die meer voordelen biedt aan gebruikers dan mobiele websites of desktopbrowsers. Je krijgt er bijvoorbeeld vaak kortingen die je op de mobiele website niet krijgt.

Er zijn dus enorm veel dingen waar mensen hun telefoon voor gebruiken. Bellen en berichtjes sturen zijn waarschijnlijk zelfs wat minder populaire functies dan de productiviteits- en entertainment-apps.

De activiteiten die we met onze mobiele telefoons kunnen doen, zullen de komende jaren alleen maar toenemen. Er worden namelijk elke dag nieuwe apps en technologieën geïntroduceerd die ons nog meer opties geven dan we al hebben.  

Laatste van Blog