Beste Voetmassage apparaat in 2023

Beste Voetmassage apparaat in 2022

Onze voeten krijgen elke dag veel te verduren, van wandelen tot sporten, we houden ze de hele dag bezig. Wat als we ze wat rust kunnen geven en laten masseren? Met de beste voetmassage apparaten in 2023 komen jouw voeten even tot rust!

We gaan hier kijken naar de beste apparaten voor een voetmassage waarmee je jouw voeten eens flink kunt gaan verwennen. Benieuwd naar de top 6 beste voetmassage apparaten in 2023 en wat ze te bieden hebben? Kijk dan snel verder!

1. Beurer FM60 Shiatsu Voetmassage

Om de lijst mee te beginnen is gekozen voor de Beurer FM60 Shiatsu Voetmassage. Deze fantastische machine verzorgt uitstekende voetmassages waarbij alle voetreflexzondes worden behandeld.

Het apparaat beschikt over 18 knoppen, 2 sets van 9 voor elke voet, en masseert daarmee de onderkant van je voet. Op deze manier worden de pijnpunten gemasseerd en zul je na het gebruik genieten van een ontspannen gevoel in je voeten.

Daarbij komt dat je het plateau waarop je jouw voeten plaatst kunt instellen op wat jij fijn  vindt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de plaat iets te kantelen of te verhogen. Vooral wanneer je zit kan dit zorgen voor extra comfort of gemak.

Deze Beurer FM60 Shiatsu Voetmassage kun je op elke plek plaatsen en is dus makkelijk overal mee naartoe te nemen. De ideale machine om jouw voeten een welverdiende massage te geven!

Voor slechts €83 is deze geweldige voetmassagemachine van jou en beschik je over een van de beste voetmassage apparaten in 2023!

2. RelaxLife Been en Voet massage

Als nummer 2 is gekozen voor een iets andere apparaat wat niet alleen een voetmassage aanbiedt. De RelaxLife Been en Voet massage, masseert niet alleen je voeten maar ook je benen. Je benen en voeten worden als het ware ingepakt en gemasseerd door een soort grote sok.

Dit maakt het wel gelijk een super handig massageapparaat aangezien je het makkelijk mee kunt nemen en kunt gebruiken. Het apparaat wordt veel gebruikt door sporters om na het sporten spierpijn te voorkomen en de spieren tot rust te brengen na een prestatie.

Op deze manier wordt de herstelperiode verkort en kun je weer sneller aan de slag met de gemasseerde spieren. Natuurlijk kan dit ook gewoon gebruikt worden wanneer je veel hebt gewandeld, een drukke dag hebt gehad met veel stress of je lang hebt moeten staan.

Het is en blijft namelijk een massageapparaat die bedoelt is om jouw voeten tot rust te brengen. Bovendien beschikt de RelaxLife Been en Voet massage over 6 verschillende standen (vasthouden, automatisch, ontspannen, kneden, voetfocus en beenfocus) waarmee je dus precies kunt kiezen hoe je gemasseerd wilt worden.

Samen met de functie om je voeten en benen te verwarmen is dit een van de beste voetmassage apparaten in 2023. Met een prijskaartje van €145 haal je de meest veelzijdige en perfecte massageapparatuur in huis!

3. Camry CR 2174 Voet massage

Tot nu toe verschillen de massageapparaten best veel van elkaar. Dat is natuurlijk alleen maar goed omdat je op deze manier kunt ontdekken wat jij de beste massagetechniek vindt. Dit geld ook voor de Camry CR 2174 Voet massage, deze machine werkt op basis van watermassage.

Het apparaat masseert je voeten in samenwerking met waterstroming in een bak. Het werkt uitstekend voor beschadigde voeten of voeten met veel eelt, doordat het de voeten zacht maakt en kalmeert.

Dankzij een tempratuurmeter zal het water nooit kouder zijn dan 43 graden waardoor je voeten lekker warm en ontspannen blijven. Daarnaast kun je de Camry CR 2174 Voet massage makkelijk opvouwen, zodat je deze overal mee naartoe kunt nemen en schoonmaken geen grote klus hoeft te zijn.

Voor een relatief lage prijs van €43 is deze voetmassage helemaal van jou en ideaal voor wanneer je jouw voeten tot rust wilt brengen in een heerlijke bak met warmestromingen. Het behoort daarom ook tot de beste voetmassage apparaten in 2023.

4. Beurer FM90 Shiatsu Voetmassage

Met de Beurer FM90 Shiatsu Voetmassage kun je genieten van een actieve massage van je gehele voet. Dit apparaat heeft namelijk meerdere massagetechnieken en werkt erg stimulerend op je voeten.

Door je voeten in de openingen te plaatsen kan het apparaat jouw gehele voet masseren. Er zijn wel 4 verschillende standen waarmee je verschillende gebieden op je voet mee kunt masseren.

Zo kun je kiezen voor een massage aan je hiel, je voetzool, de zijkant van je voet en de voetboog. Alle gebieden op je voet worden gemasseerd door 1 apparaat. Daarbij komt dat deze machine zichzelf uitschakelt als je langer dan 15 minuten aan het masseren bent.

Het is namelijk schadelijk om langer dan 15 minuten in deze machine te zitten en heeft daarom een beschermende functie. Verder zijn de hoezen waar je voeten ingaan wasbaar en kun je via het apparaat de reiningsfunctie aanzetten om de boel fris te houden.

De 4 verschillende gebieden op je voet die kunnen worden gemasseerd in combinatie met de beveiliging maken de Beurer FM90 Shiatsu Voetmassage tot een van de beste voetmassage apparaten in 2023.

Aan het apparaat hangt een prijskaartje van €146, maar dit is volledig te wijten aan de vele functies en het comfort dat deze massageapparaat biedt. Zeker een aanrader!

5. Homedics FM TS9 Voetmassage

We sluiten de top 5 beste voetmassage apparaten in 2022 af met de Homedics FM TS9 Voetmassage. Dit een is apparaat wat vooral bekend staat om zijn infrarood warmte techniek.

Het masseert niet alleen je voet maar het verwarmt ook nog eens geweldig. Deze voetmassagemachine werkt met een rollende masseerbeweging op de onderkant van je voet.

Op deze manier worden je voeten heerlijk gemasseerd aan de voetzool en kun je ontspannen door de fijne warmte. De bediening van het apparaat zit op het apparaat zelf en is makkelijk te bedienen met je handen of voeten.

Het heeft een paar verschillende standen maar het is niet super uitgebreid. Wel is het de €79 die je ervoor betaalt zeker waard en is het een waardige afsluiter van de top 5 beste voetmassage apparaten in 2023.

6. Medisana FM 888 voetmassage 

Na een lange werkdag ben jij misschien wel opzoek naar ontspanning. Wij hebben één van de beste voetmassage apparaten gevonden van die er op dit moment op de markt zijn. Dit is de Medisana FM 88 voetmassage apparaat, hij werkt met een stekker en zorgt voor ontspanning aan de spieren en gewrichten in je voeten. Dit apparaat is ontwikkeld op een traditionele therapie die de pijn doet verminderen en de bloedsomloop in je voeten verbeterd. Hierdoor zal de houding in je gehele lichaam vooruitgaan. 

Dit voetmassage apparaat van Medisana heeft verschillende standen. Denkt aan een intensieve voetreflexmassage, maar ook verschillende standen als die van een Shiatsu massage voor je voetzolen. Ook is dit apparaat voorzien vaan een warmtefunctie voor nog beter ontspanning. Dit apparaat gaat ervoor zorgen dat je beter gaat lopen en meer ontspanning weet te vinden in je lichaam. 

Hoe kies jij de juiste elektronische voetmasseuse uit?

In de top 6 beste voetmassage apparaten in 2023 hebben we veel verschillende massagemachines behandelt. Om nu voor jezelf te bepalen wat jij het fijnste apparaat vindt kun je aan de hand van enkele punten daar een besluit over maken.

Hoe worden je voeten gemasseerd?

Als eerst is het belangrijk om te kijken naar hoe je gemasseerd wilt worden. Zoals we in de lijst al hebben aangegeven, is het zo dat er meerdere technieken zijn. Je kunt bijvoorbeeld door middel van warme waterstromingen gemasseerd worden bij je voeten.

Ook kun je met een warme infrarode plaat gemasseerd worden en met draaiknoppen. Door de vele opties is het daarom zaak om jouw ideale methode uit te kiezen. Op deze manier weet je wat je wilt en kun je duidelijk kiezen voor het juiste voetmassage apparaat.

Stel dit dan ook van te voren vast en wellicht dat je meerdere technieken fijn vindt. Dit is natuurlijk geen probleem aangezien je ook meerdere apparaten kunt aanschaffen. Mocht je überhaupt geen idee hebben wat de verschillende technieken zijn?

Geen probleem, probeer het jezelf dan in te beelden, lees recensies en kijk goed naar hoe het apparaat precies te werk gaat (in de beschrijving).

Het prijskaartje van het voetmassage apparaat

Het kan best zo zijn dat je niet te veel wilt betalen voor een voetmassage apparaat. In dat geval is belangrijk om vast te stellen wat je van te voren maximaal kwijt wilt zijn aan een apparaat.

Doordat er zoveel verschillende soorten zijn, variëren de prijsklassen ook erg van elkaar. Zo is het ene apparaat slechts €40 en de ander €140. De prijs zit hem in de technieken die worden gebruikt voor de massageapparatuur en de kosten om het te maken.

Verwarming en het hebben van meerdere standen kost ook meer geld. Let daar dus op bij de aankoop.

Wat voor afstandsbediening zit er op het voetmassage apparaat?

Op voetmassage apparaten zitten verschillende afstandsbedieningen. Sommige zijn te bedienen met de voet op het apparaat zelf en andere hebben echt een afstandsbediening. Dit hangt net van het merk en het model af.

Als jij het prettigere vindt om met een afstandsbediening te werken, dan zul je daar naar op zoek moeten. Hetzelfde geldt voor voetmassage apparaten waarbij je de standen kan instellen met je voeten op de machine zelf.

Waarom een voetmassage apparaat goed voor je is

We hebben nu gekeken naar hoe jij het beste voetmassage apparaat kunt uitkiezen die past bij wat jij wilt. We zijn alleen nog niet ingegaan op waarom jij een voetmassage apparaat zou moeten gebruiken. Daarom hebben we hier enkele voordelen voor je opgeschreven.

1. Een ontspannen en relaxt gevoel

Het grootste voordeel is de rust die je krijgt van een voetmassage. Ben je na een lange dag werken toe aan wat rust en voelen je voeten aan als betonblokken? Een voetmassage is dé oplossing. Hiermee kun je heerlijk tot rust komen en je voet even laten bijkomen.

Zo kun jij je weer opladen na een lange dag werken en genieten van ontspannen voeten!

2. Herstel van je voeten

Sport jij nu graag of ben je veel actief, dan is een voetmassage nog niet zo’n gek idee. Een voetmassage zorgt ervoor dat je voeten en spieren in je voeten worden ontlast. Hierdoor kunnen de spieren zich sneller herstellen en ook beter.

Op deze manier hoef je minder lang last te hebben van spierpijn of overbelasting. Door je voeten te laten masseren zul je namelijk sneller weer bijkomen van inspanningen.

3. Minder stress

Net als bij het eerste puntje kom je tijdens een voetmassage helemaal tot rust. Je kunt zelfs een podcast luisteren, muziek luisteren, mediteren of een boek lezen. Het kan allemaal tijdens het masseren en het zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt.

Met een voetmassage verminder je dus ook de stress omdat je zo goed tot rust kan komen. Ook kan het dienen als een momentje voor jezelf en kan je even alleen zijn met je gedachten tijdens een fijne voetmassage.

4. Fijnere en betere slaap

Nog een groot voordeel van een voetmassage is dat je er beter van kunt gaan slapen. Doordat je je lichaam alvast aan het ontspannen bent raak je ook meer in een rustige modes met je lichaam. Hierdoor kun je gemakkelijker in slaap vallen en ben je hier ook gevoeliger voor.

Veel mensen nemen dan ook een voetmassage net voor het slapen gaan of aan het einde van de dag. Op dat moment is het masseren van de voet extra rustgevend en kun je s’ avonds ook beter slapen!

5. Verbeterde bloedsomloop

De meeste voetmassage apparaten zijn ontworpen om de bloedsomloop te stimuleren in het lichaam. Dit gaat voornamelijk om de voeten en benen, maar kunnen ook zeker van effect zijn op de rest van je lichaam.

Een voetmassage stimuleert namelijk een gezonde bloedsomloop waardoor organen nog beter hun werk kunnen uitrichten. Dat zorgt ervoor dat je lichaam beter functioneert en je minder last krijgt van kwaaltjes in je lichaam.

Wat een voetmassage wel niet kan betekenen voor je algehele welzijn!

Ideaal zo’n voetmassage apparaat!

We hebben in dit artikel dus gekeken naar de beste voetmassage apparaten voor in 2023. Hieruit kwamen enkele geweldige apparaten naar voren die allen toch erg van elkaar verschillen. Later stelde we dan ook vast dat ieder zo zijn eigen preferenties heeft.

Wel hopen we dat jij dus jouw ideale voetmassage apparaat hebt gevonden aan de hand van de tips! Verder hopen we dat je ook overtuigd bent geraakt van de kracht van voetmassages en wat ze voor jou kunnen gaan betekenen!

Laatste van Blog