Cadeaus voor beste vriendin: 10 tips and tricks voor het beste cadeau 

Als we eerlijk zijn; vriendinnen komen en vriendinnen gaan. Toch heb je altijd één – maar soms ook meerdere vriendinnen die simpelweg in je leven blijven. Soms krijgen die ook wel de titel: beste vriendin. In deze blog vertellen we jou alles over het allerbeste cadeau voor jouw allerbeste vriendin. Lees je mee? 

Je beste vriendin is iemand die er altijd voor je is. In goede tijden en in slechte tijden. Ze veroordeelt je niet en luistert graag naar je verhalen. Ook weet ze je altijd weer aan het. lachen te maken. Tijd? Die maakt ze voor je vrij. En als je om haar mening vraagt, dan krijg je altijd een eerlijk antwoord. Een beste vriendin is niet zomaar iemand. En daarom snappen wij wel dat je haar zo nu en dan wil verwennen met een prachtig cadeau.

Aan de andere kant: jij bent ook haar beste vriendin. En daarom raken jullie nooit uitgepraat. Je kent jouw beste vriendin door en door. Maar zeker als je al een flinke tijd vriendinnen bent kan het soms mooi zijn om nog eens dieper te kijken naar jullie vriendschap om daar het mooiste cadeau ooit te vinden voor haar. 

Gespreksstof voor het mooiste cadeau voor je beste vriendin 

Je kan simpelweg de winkel in lopen en op zoek gaan naar een cadeau. Maar het is ook een mooi idee om eerst het gesprek aan te gaan. Kies er bijvoorbeeld voor om dit een paar maanden voor haar verjaardag te doen. De dag die jij natuurlijk nooit vergeet! Maar door dit op tijd te doen, zal ze ook niet iets in de gaten hebben. Er zijn een aantal vragen die je mooi kunt stellen aan je beste vriendin. Bijvoorbeeld:

 1. Als je drie wensen mocht doen, wat zou je dan wensen?
 2. Hoe ziet je droomvakantie eruit?
 3. Wat is je ultieme comfort food? Of waar zou je nog weleens willen eten?
 4. Wat zou je altijd nog willen leren en waarom?
 5. Als je iets duurs zou mogen kopen en van te veel of te weinig geld was geen sprake, wat zou je dan scoren?

Waarom zijn deze vragen nou zo mooi om te stellen aan je beste vriendin? Allereerst kom je erachter wat de grote wensen nog van je beste vriendin zijn. De kans dat je één van deze wensen écht uit kunt laten komen, is misschien niet heel groot. Maar het geeft je wel stof tot nadenken. Op deze manier kom je er wel achter wat ze graag zou willen. Wie weet kun je wel een bepaalde beleving bedenken die dicht in de buurt komt bij haar wensen. 

Hetzelfde geldt voor de vraag over de droomvakantie. Zo heb je bijvoorbeeld in de buurt van Berlijn een subtropisch overdekt zwemparadijs. Door hier naartoe te gaan kun je jouw beste vriendin een flinke dosis ontspanning geven. Maar een dagje sauna natuurlijk ook. Ontspanning is altijd goed! En tijd is vandaag de dag misschien wel ons meest kostbare bezit. Juist daarom is het ook zo mooi om samen tijd door te brengen. Want tijd is schaars. 

Liefde gaat door de maag

En de liefde van je beste vriendin? Die gaat ook gewoon door de maag. Daarom is het ook mooi om eens te vragen waar ze nog graag zou willen eten? En hetzelfde geldt voor wanneer je bijvoorbeeld je vriendin kunt trakteren op haar comfort food. Dat is liefde! Ook als het om je beste vriendin gaat. Indiaas, sushi of juist uiteten bij een 4-sterrenrestaurant? Als je vriendin dat wilt dan kun je uiteraard een tafeltje voor 2 reserveren! 

Wij houden ook altijd van ervaringen. Want juist ervaringen zorgen er ook voor dat je samen nieuwe herinneringen maakt. Heeft je beste vriendin altijd al een keer willen surfen? Regel dan een dagje surfen aan het strand? Heeft je beste vriendin zin om bijvoorbeeld een weekend de natuur in te trekken of heb je altijd al willen leren wildplukken? Ook dan zijn er verschillende mooie workshops en dagjesweg te bedenken. Ervaringen en herinneringen; die zijn voor het leven! 

Samen een cadeau regelen

Dit vinden wij ook zo’n ontzettend mooie vraag. Stel namelijk eens de vraag aan je beste vriendin: Als je iets duurs zou mogen kopen en van te veel of te weinig geld was geen sprake, wat zou je dan scoren? Hoe gaaf is deze vraag. Want stel dat je vriendin een nieuwe tas van 250 euro wilt hebben. Dan kan jij als beste vriendin ervoor zorgen dat iedereen een beetje geld inlegt. Zo kun je één groot cadeau kopen wat ze altijd al heeft willen hebben. En zeker in deze tijd waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij veel mensen is het ontzettend mooi en bijzonder om samen een cadeau te geven. En je weet 100% zeker dat ze het graag wilt hebben! Wij weten zeker dat ze heel blij zal zijn. 

Originele cadeaus 

Wil je concrete ideeën voor het beste cadeau voor je vriendin? Dan hebben we ook nog een paar goede tips voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kun je ook een kleiner cadeautje aanschaffen al je haar gewoon simpelweg wilt bedanken voor het feit dat ze er altijd voor je is. 

 1. Laat een portret van jullie samen maken
 2. Koop een ster 
 3. Giga grote persoonlijke chocoladereep met een foto van jullie samen erop 
 4. Haal een fles glitterwijn voor haar
 5. Vriendinnenboek voor volwassenen 
 6. Haal een wenskristal 
 7. Boeket van papier 
 8. Maak zelf een vriendinnenarmbandje 
 9. Geef een invulboek met 999 vragen 
 10. Haal een gezamenlijke Instax-camera voor al jullie mooiste momenten samen

Zeg het met een kaartje

Er zijn zoveel manieren om jouw beste vriendin te bedanken voor haar aanwezigheid. Voor de tijd en liefde die ze in jullie vriendschap steekt. En vergeet niet dat het mooiste cadeau soms nog wel de oprechte woorden op papier kunnen zijn. Voorzie jouw cadeau dan ook van een mooie persoonlijke kaart. Want naast herinneringen en ervaringen blijven mooie woorden op papier altijd bestaan! 

 

 

Laatste van Blog