Pensioen cadeau tips. Simpel en origineel!

Pensioen cadeau tips; voor de collega’s die gemist gaan worden. Wij hebben alvast de leukste en meest originele tips op een rijtje gezet. Met pensioen gaan is natuurlijk een bijzonder moment en dit moment verdiend uiteraard een passend afscheid. In deze blog staan meer dan 10+ pensioen cadeau tips, waarmee jij zorgt voor een persoonlijk afscheid. Laat je waardering zien voor je ex-collega, dierbare of kennis!


“Het enige dat je nu nog staat te doen, is genieten van je welverdiende pensioen!”


En zeker dat er genoten zal worden, toch? Deze pensioen cadeau tips zorgen ervoor dat zijn of haar tijd nog steeds gevuld kan worden en drukt jouw waardering uit voor het werk dat zij hebben verricht. Dit doe je uiteraard op een leuke manier! Wij wensen je héél véél geefplezier. Kom je na al deze tips er toch niet uit? Neem dan een kijkje in onze cadeautjes winkel. Of lees een van onze talloze blogs, die zorgvuldig in elkaar zijn gezet door onze cadeau-experts.


Pensioen cadeau tips op een rijtje:


Allereerst, iemand die met pensioen gaat moet dubbel afscheid nemen; zowel van de collega’s en werkgever als van het werkleven. Beiden hebben veel invloed gehad op zijn of haar leven. Het is dus van belang dat er genoeg aandacht wordt besteed aan zo’n speciaal moment.

Uit onderzoek bleekt tevens dat een afscheidscadeautje van de werkgever of van de collega’s bijdraagt aan de blijdschap tijdens een afscheid. Het is geen makkelijk afscheid. Vanuit beiden kanten erkenning ontvangen voor het geleverde werk, is voor iemand die met pensioen gaat zeer belangrijk. Het wel of niet ontvangen van een cadeau bepaalt grotendeels hoe iemand een afscheid ervaart en dus waardeert. De meeste nieuwe pensionado’s krijgen dan ook een afscheidscadeau. Ruim 90% heeft een cadeau gekregen voor hun pensioen.

Uit rondvraag van Radio bleek dat mensen die al met pensioen zijn gegaan geld het meest te waarderen als afscheidscadeau. Op de tweede plek staan cadeaus die samen met de partner kan worden gedeeld, zoals een leuk dagje uit. De derde plek is voor de tastbare cadeautjes. 

Hier komen de 3 pensioen cadeau tips 


???? TIP 1. Geld als cadeau

Op een of andere manier kom je er niet meer onderuit. Het geven van geld wordt steeds meer “gewoon”. Er hangt natuurlijk vele voordelen van het geven van geld als afscheidscadeau:

  • Iedereen weet wat hij of zij moet inleggen;
  • Eenvoudig en gemakkelijk;
  • Fysiek cadeau kan duurder (of goedkoper) uitvallen;
  • De ontvanger kan het geld gebruiken hoe hij of zij dat wilt.

Je loopt bij het geven van geld in ieder geval weinig tot geen risico dat de pensionado er niet blij mee is. Nu is de vraag echter nog: hoeveel geld geef je bij een afscheidscadeau? Uit een onderzoek van Radio bleek dat men gemiddeld €50,- geeft. Denk na over de bedrijfscultuur en bepaal aan de hand daarvan hoeveel je geeft. Oplopend van €10,- tot veel grotere bedragen.

Daarnaast kan je ook bij de werkgever langs om te vragen over er budget beschikbaar is voor het geven van een pensioenfeest. Vanuit wetgeving zijn werkgevers namelijk verplicht om hier budget voor te reserveren. Als er een deel niet wordt gebruikt, kan dit worden ingezet voor het afscheidscadeau. De collega’s hoeven dan minder geld te geven.


???? TIP 2. Iets leuks doen!

Hoewel geld het meest gewaarde afscheidscadeau is, wordt dit op de voet gevolgd door het geven van een uitje. Na al die jaren werken zal hij waarschijnlijk geen geld meer nodig hebben. Dus hoe leuk is het al hij of zij iets met zijn of haar geliefde iets gaat doen? Geef een uitje of een reisje met meerdere personen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • een weekendje weg.
  • een ticket voor de bioscoop (nieuwe films zijn altijd leuk).
  • een tegoedbon voor een restaurant.

Let bij het geven van een uitje of reisje natuurlijk wel goed naar wat de pensionado leuk vind om te doen. Het schiet namelijk niet op om een uitje cadeau te geven waar hij of zij helemaal niet op zit te wachten.


???? TIP 3. Tastbare cadeautjes

Een klein gebaar kan veel teweeg brengen. Geef de pensionado een (klein of groot) cadeautje. Je vind hieronder een aantal tips om mee te beginnen:

???? Kopje koffie?

Nu het kopje koffie op locatie ‘van de baan’ is, is het tijd om een goed en betaalbaar koffiezet apparaat thuis te hebben. Leuk om te ontvangen en ook leuk om te geven.

Bekijk het koffieapparaat


???? Een sportieve houding

Laten we de pensionado gelijk een goed pad opzetten. Een actieve houding is vereist om gezond te blijven. Neem daarbij deze handige en mooie fles mee om goed te hydrateren.

Bekijk de Dopper


???? Actief blijven!

Net zoals voorgaand cadeautje, is deze bedoelt om de pensionado actief te houden. De smartwatch ondersteund sportieve activiteiten. Dit waren alle pensioen cadeau tips, succes!

Bekijk het Horloge

Laatste van Blog