Dit zijn de verschillen tussen een reguliere iPad en een kinder iPad

Je kindje zichzelf laten vermaken terwijl je even een wasje draait of de vaatwasser inruimt: het lijkt misschien gemakkelijk, maar dat is het absoluut niet. Veel ouders geven hun kind een tablet of mobiel zodat ze filmpjes kunnen kijken en spelletjes kunnen spelen, maar dat is allesbehalve veilig. Het internet staat namelijk vol content die absoluut niet voor kinderen geschikt is. En we weten allemaal hoe onzorgvuldig kinderen met dure spullen omgaan. Heb je daarnaast wel eens nagedacht over hoeveel tijd je kindje op een tablet besteedt? Allemaal factoren om rekening mee te houden. Tenzij je een speciale kinder iPad koopt, natuurlijk!

Geen gebroken schermen en waterschade meer met een kinder iPad

Wie heeft het niet meegemaakt? Je draait je twee tellen met je rug naar je kleintje en… Pats! Je dure tablet ligt op de grond. De kans is groot dat wanneer je ‘m oppakt, er een flinke barst in het scherm zit. Het scherm van tablets is namelijk dun en erg gevoelig. Met één ongelukkige val heb je daardoor al snel een flinke barst of scheur in je scherm zitten. Vaak komen daar tot overmaat van ramp ook nog eens kleine, scherpe stukjes en schilfertjes uit, die niet alleen voor jezelf gevaarlijk zijn, maar al helemaal voor een kind.

Een kinder iPad is daar helemaal tegen bestand. Door de stevige, meegeleverde beschermhoes wordt de tablet beschermd tegen vallen en stoten, zodat een val of stoot veel minder problemen oplevert.

Morst je kleine per ongeluk drinken over zijn of haar tablet? Ook dat is geen probleem voor een tablet die speciaal gemaakt is voor kinderen. Je hoort ‘m natuurlijk niet onder te dompelen in het water, maar tegen wat spatwater kan ‘ie zeker.

 

Houd zicht op wat je kind op een kinder iPad doet

Het internet zit vol met content die op zijn zachtst gezegd niet altijd enorm kindvriendelijk is. Het is als ouder zijnde dan ook een lastige taak om er zeker van te zijn dat je kindje geen content tegenkomt die niet geschikt of passend is. En juist op dat vlak onderscheidt een kinder iPad zich van een reguliere tablet.

Een normale tablet heeft namelijk onbeperkt toegang tot het internet. Om te voorkomen dat kinderen websites bezoeken of content voorgeschoteld krijgen die niet voor hun oogjes geschikt zijn, heeft een kinder iPad een speciaal internet-filter. Dit filter checkt dagelijks miljarden pagina’s om te kijken of ze kindvriendelijk zijn. Content die niet door de filter komt, wordt automatisch geblokkeerd.

Daarnaast maakt een kindertablet het je nog eenvoudiger door veel apps en spelletjes al te installeren bij het eerste gebruik. Zo kan je kindje direct gebruik maken van de tablet. Toch meer films, series en spelletjes downloaden? Dat kan gemakkelijk via de gefilterde store. Via Google Play bepaal je zelf welke extra apps je kindje mag gebruiken. Als ouder heb je zo volledige grip op wat je kindje op zijn of haar tablet kan bekijken.

 

Volledige controle op een kinder iPad

Tot slot heb je als ouder zijnde niet alleen toezicht op de content die je kind te zien krijgt, maar ook op de tijd die je kind achter de tablet besteedt. Zo kun je een tijdslimiet instellen waarmee de tablet automatisch uitgaat zodra de speeltijd erop zit. Je hoeft je tevens geen zorgen te maken over gehoorbeschadiging, want de tablet is uitgerust met een geluidslimiet; iets wat een reguliere iPad niet heeft. Daarnaast bescherm je de ogen van je kindje dankzij het speciale blauw licht filter. Met een kinder iPad heb je dus helemaal nergens meer zorgen over!

Laatste van Blog