Keuken mandoline: De 6 beste mandolines van 2023 op een rij

Ken je dat je lekker groentes wil gaan snijden maar dat je mes zo bot is dat je er uren aan kwijt bent. Ook maak je niet de mooie gelijke plakjes en snede die je eigenlijk zou willen. Een groentesnijder oftewel een mandonline kan daar de oplossing voor zijn. Met een mandoline kan je snijwerk in een handomdraai doen. Er zijn ook veel mandolines die gemaakt zijn om alles te snijden van groentes tot frietjes tot het fijnsnijden van uitjes. Op deze manier hoef jij nooit meer met tranen achter het aanrecht te staan. Kom erachter wat de beste mandolines zijn in dit artikel.   

6 beste keuken mandolines van 2023

Dremdo mandoline 

De mandoline van het merk Dremdo zien we vaak voorbijkomen. Zo is hij verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en wordt hij eigenlijk door alle gebruikers goed beoordeeld. Dit is voor ons de reden om deze op de eerste plek neer te zetten. Je kan met deze mandoline makkelijk werken en je hebt allerlei verschillende standen waardoor je kan snijden hoe je maar wil. Dit is een mandoline die enorm goed werkt in de keuken. Zo kan je op een ergonomische manier je producten langs de mandoline halen en deze worden vervolgens opgevangen in het bakje aan de achterzijde.

De materialen die zijn gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dit ten opzichte van veel van de andere mandolines. Je kan hem dan ook in de vaatwasser doen na gebruik. Dit schaadt hem niet. Het is een geheel veilig design, waardoor zelfs je kinderen met deze mandoline aan de slag zouden kunnen. Wij zeggen gelijk dat je dit beter niet kan doen, maar zo veilig is hij wel geproduceerd. Je krijgt ook een extra schoonmaak borstel zodat je zeker weet dat hij na gebruik goed schoon is. 

Benieuwd naar de Dremdo mandoline? Kijk dan hier

Saveur Royal mandoline

Deze mandoline is er niet zomaar één. Dit is een professionele en kwalitatief goede snijder die je kan gebruiken op allerlei verschillende manieren. Dit komt door de 5 snijbladen die je erbij krijgt. Het is niet zo’n volledige set als veel andere die je misschien hieronder gaat zien, maar hij heeft wel de beste messen die je nodig hebt voor het perfecte snijwerken. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig staal en hierdoor zullen ze een lange tijd mee gaan. Je krijgt er ook een gratis handschoen bij om te voorkomen dat je wondjes krijgt. Dit komt omdat de messen vlijmscherp zijn en je hierdoor jezelf makkelijk kan bezeren. 

Hij is ten opzichte van veel anderen vaatwasser bestendig, maar dat wil niet zeggen dat het goed is voor de mandoline. Je kan hem beter met heet water afspelen en hierna zachtjes wassen. Hierdoor zal hij over de jaren langer meegaan. Deze mandoline is BPA-vrij wat betekent dat je hem veilig kan gebruiken zonder dat je er ziek van hoeft te worden. De v-blade snijder is toch wel de meest populaire en de meest scherpe van ze allemaal. Dit is een echte aanrader wanneer je een mandoline wil gaan kopen. 

Benieuwd naar de Saveur Royal mandoline? Kijk dan hier

Benriner Keukenmandoline 

Dit is een Japanse keukenmandoline die gemaakt is van kunststof. Je krijgt bij deze mandoline allerlei handige onderdelen om nog fijner of verfijnder te kunnen snijden. Er zijn een aantal gebruikers die deze keukemandonline als zeer goed hebben beoordeeld. Dit is ook de reden dat hij hier in deze lijst terecht is gekomen. Wat heel prettig is bij deze keukenmandonline is de vingerbeschermlede. Deze zorgt ervoor dat jij nooit meer per ongeluk in je vingers kan snijden. 

Wij zijn ook zeer verbaasd over de verschillende mesjes die je erbij krijgt. Dit zijn vlijmscherpe mesjes die gemaakt zijn voor 3 verschillende snijmethodes. Zo kan je fijne wortel snijden in plakjes. Of maak mooie krullen van de komkommer. Wil je liever dikker snijden, dan verstel je hem gewoon en snij je bijvoorbeeld heerlijke patatjes van je eigen frieten. Voor ons is dit één van de beste keukenmandolines die je in huis kan halen. 

Seventeen ways mandoline

De reden dat deze mandoline in deze lijst staat is omdat hij voldoet aan alle eisen voor een goede mandoline. Zo kan hij in verschillende vormen snijden en hakken en heeft hij een handig systeem om dit te doen zonder dat jij je handen hierbij vies hoeft te maken. In totaal heeft hij dan ook veel goede beoordelingen en dit komt omdat hij opvallend goed werkt ten opzichte van anderen. Waar anderen na verloop van tijd minder scherpe messen krijgen, zien we dat deze mandoline keer op keer zijn scherpe messen behoud. Je weet dus zeker dan je over een jaar nog steeds dezelfde mandoline in huis zult hebben. 

Door een handig druksysteem maak jij jouw handen dus niet vies. Daarnaast wordt alles handig in de opvangbak opgevangen. Het grote voordeel is dat er ook nog een vergiet in de bak zit. Hierdoor lekken ook gelijk te natte groentes uit. Deze mandoline kan je in de vaatwasser doen en hij heeft in totaal zeven verschillende messen. Dit bespaart je een hoop tijd en een hoop gedoe. Daarnaast is het een compact design waardoor je hem snel en makkelijk kan opbergen. 

Benieuwd naar de Seventeen ways mandoline? Kijk dan hier

Qualisce 15-delige mandoline 

Met deze mandoline ervaar je heel ander soort snij mogelijkheden dan met een normaal mes. Het is een goedkoop product als je vergelijkt hoeveel een dure messenset kost. Met deze mandoline kan je bijna alles doen wat nodig is voor de mooist gesneden groentes. Je krijgt een deksel erbij die je kan gebruiken wanneer je toch liever de gesneden producten in de koelkast wil bewaren. Je kan ze natuurlijk ook gemakkelijk over doen in een andere plastic bak. 

Deze set komt meet aan aantal verschillende snijders. Zo heb je in totaal 3 verschillende druksystemen. Ook heb je nog 5 andere die je kan gebruiken en krijg je nog eens een handige eiersnijder en een aantal dunschillers voor de aardappels of appels. Een heel volledige set met messen die je nodig hebt om je ingrediënten op een perfecte manier te snijden. In totaal weegt de heel set nog geen kilo en kan je hem krijgen in groen en grijs. Er wordt wel aangeraden om de mandoline met de hand af te wassen na gebruik. Dit neemt dus wel een beetje tijd weg die je bespaard hebt op het snijden. 

Benieuwd naar de Qualisce 15-delige mandoline? Kijk dan hier

Bron mandoline 

Wij hebben deze mandoline in de lijst gezet, omdat dit toch wel de aller beste is, maar daar is het prijskaartje ook naar. Je kan hem voor iets meer dan € 300,- in huis hebben. Je moet dus wel erg veel snijden of het op de meest professionele manier mogelijk willen doen wanneer je gaat voor deze mandoline. Er komt bij deze mandoline een bijhorend beschermrooster waardoor jij met veiligheid kan werken. Ook zitten er verschillende instellingen op de mandoline zelf. Dat is anders dan bij andere mandolines in deze lijst waar je veel moet wisselen tussen opzetstukken. Daar heb je geen last van bij deze mandoline. 

De Bron mandoline is gemaakt van gegalvaniseerd staal en hiermee van hoogwaardig materiaal. Dit vind je zeker niet terug bij één van de andere mandolines in deze lijst. Hij is vlijmscherp en is daarom voorzien van een vinger-beveiliging. Op het internet vind je wel een aantal reviews waar je blij van gaat worden als kok. De prijs is misschien flink en daarom moet je wel kijken of jij deze mandoline vaak zal gaan gebruiken. Anders kan je beter voor een goedkopere gaan. 

Benieuwd naar de Bron mandoline? Kijk dan hier

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van mandolines?

Wanneer je van plan bent om een mandoline te kopen is het goed om eerst eens deze koop tips te bekijken. Zo kom je erachter of je niet een miskoop begaat wanneer hij bij je aankomt. Je wil natuurlijk wel weten of jouw mandoline alle toepassingen bezit die jij nodig hebt voor het gewenste effect. Zo kan het zijn dat jij jou mandonline niet alleen voor groente wil gebruiken maar ook voor een aantal andere ingrediënten. In deze beschrijving vind je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mandoline.  

Multifunctionele mandoline 

Er zijn veel verschillende mandolines op de markt. Nu zijn ze niet allemaal even multifunctioneel. Een multifunctionele mandoline is er één die je kan inzetten voor verschillende ingredienten en soorten groentes. Ook kan hij op verschillende manieren snijden. Zo begrijp je dat het minder moeite kost om een tomaat te snijden dan een ui of een aardappel. Hiervoor hebben ze verschillende snijdrichtingen en messen meegeleverd. Zo kan jij precies kiezen hoe jij jouw ui gesneden wil hebben. Kijk dus goed naar hoe multifunctioneel hij is en of dit voldoende is voor jouw wensen. 

Scherpe messen

Je zou denken dat alle mandolines voorzien zijn van scherpe messen. Het tegendeel is waar, veel mandolines lijken op eerste gezicht misschien goed te zijn, maar na een jaar zijn alle messen bot en kan je weer een nieuwe aanschaffen. Wij adviseren daarom ook niet om de allergoedkoopste te halen. Deze blijken achteraf vaak minder goed dan gedacht en zo blij je jaar in jaar uit weer een nieuwe kopen. Dat is niet echt wenselijk natuurlijk. 

Vaatwasser bestendige mandoline

Kan jouw mandoline eigenlijk in de vaatwasser. Dit is een punt waarop veel consumenten zich verkijken. Ze kopen een mooie en stevige mandoline, maar komen erachter dat de messen roesten in het water en dat het kunststof afgeeft na een wasbeurt in de vaatwasser. Zo zijn er mandolines die uitstekend geschikt zijn om in de vaatwasser te gaan. Naast dat dit natuurlijk duurzaam is, scheelt het je ook nog eens enorm veel tijd. Want je hoeft niet alles met de hand af te wassen. Vaak is dat door de vele messen die er aan de mandoline zitten ook nog eens behoorlijk tijdrovend. Kijk hier dus goed naar. 

Veiligheid 

Hoe veilig werkt jouw mandoline? Hier zit een groot verschil tussen per mandoline. Zo heb je wat professionelere mandolines die je moet bedienen met de hand. Zo hou je zelf het product vast en haal je het langs een mes. Dit zijn de losse mandolines. Maar deze zijn vaak ook een stuk gevaarlijker om mee te werken. Daarom wordt er vaak een handschoen bijgeleverd. Kijk goed of dit ook het geval is bij die van jou wanneer je een losse mandoline koopt. Koop jij er één die je kan bedienen door te drukken dan ben je hoe dan ook veiliger uit. Zo hoef je niet bang te zijn voor je vingers. 

Duurzame materialen 

Als laatste willen wij je attenderen op de duurzame materialen die gebruikt worden in een mandoline. Soms is dit niet het geval. Wanneer je ze niet in de vaatwasser kan doen is vaak een slecht teken. Want roestvrijstaal wordt dan waarschijnlijk niet gebruikt. Wanneer dit niet gebruikt wordt gaan de materialen snel roesten en kan je ze ook binnen de kortste keren weer weggooien. Daarom is het slim om te kijken naar roestvrijstalen materialen. Daarnaast wil je dat het kunststof BPA-vrij is. Zo kan je er niet ziek van worden nadat het nat is geworden.

Wat is een mandoline en welke verschillende soorten heb je? 

Een mandoline is vaak gemaakt van een plastic in combinatie met staal. Het staal is vaak scherp geslepen waardoor je het als mes kan gebruiken. Een mandoline wordt dan ook vaak gebruikt om bepaalde producten fijn te kunnen snijden. Denk hierbij aan groentes en bepaalde fruitsoorten. Er zijn bepaalde mandolines die verschillende opzetstukjes hebben waardoor je op allerlei manier kan snijden. Je kan kiezen tussen kleine blokjes en dikke of dunne schijfjes. 

Er zijn verschillende soorten mandolines die in de normale keuken worden gebruikt. Wij hebben ze nu op een rijtje gezet. 

Losse mandolines 

Er zijn losse mandolines. Deze kan je los gebruiken bijvoorbeeld boven een pan of boven een bak. Deze mandolines moet je vaak met zorg behandelen omdat je je snel kan snijden. Hierdoor worden er in veel gevallen ook handschoenen bijgeleverd die je kan gebruiken zodat je jezelf niet snijdt. 

Mandolines met opvangbak 

Er bestaan ook mandolines waar je groentes en fruitsoorten in een opvangbak vallen. Deze opvangbakken zijn vaak speciaal gemaakt voor dit systeem. In bepaalde gevallen kan je er hier meer van halen en kan je groentes in de koelkast bewaren met een aparte deksel. 

Druk mandolines

Als laatste hebben we de druk mandolines. Hierbij zal je de ingrediënten niet met je handen hoeven aanraken. Je kan namelijk met een apart systeem de ingrediënten aandrukken. Dit is heel makkelijk vooral wanneer je met schone handen en snel wil werken. 

Conclusie

We zijn tot de conclusie gekomen dat de mandolines die je moet drukken het beste werken. Deze hebben vaak verschillende opzetstukken waardoor je groentes en fruitsoorten in alle maten kan snijden. Dit is daarom voor ons de beste keuze wanneer je een mandoline wil aanschaffen. 

Laatste van Blog