Naaimachine: Beste naaimachines van 2023 op een rij

Een goede naaimachine heb je toch wel echt nodig wanneer jij jouw eigen kleren, kleden of andere dingen wil maken. Want het begint dan allemaal bij een naaimachine waarmee je uit de voeten kan. Je hoeft dus echt niet gelijk het beste van het beste. Hierdoor wordt het vaak ook alleen maar ingewikkeld. Wij kiezen er dus voor om een aantal naaimachines op een rijtje te zetten waarvan wij denken dat ze de beste zijn en daarnaast ook nog eens betaalbaar. Je zal een aantal merken waarschijnlijk vaker zien terugkomen. Dit komt omdat er niet heel veel verschillende naaimachine merken zijn. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste naaimachine is. 

De 6 beste naaimachines 

Singer HD 4423 

Deze naaimachine staat bij alle test boven aan in het rijtje. Je kan hem allereerst krijgen in twee verschillende kleuren. Dit kan niet bij veel naaimachines. Vaak zijn ze alleen in het wit verkrijgbaar. Van alle reviews heeft hij flink wat sterren gekregen en maar weinigen zeggen dat ze niet tevreden zijn met dit model naaimachine. Hij heeft een er hoge naaisnelheid waardoor jij sneller je projecten af kan ronden. Hij beschikt over maar liefst 23 verschillende steken. Verder is het een vrij uitgebreide naaimachine in een compact voormaat. 

Veel naaimachines hebben een niet extreem sterke motor. Maar deze naaimachine is echt gemaakt voor het grotere werk en heeft een zeer krachtige motor die makkelijk jarenlang mee kan gaan. Wanneer jij een beginner bent kan je beter nog kiezen voor een ander model, maar als jij al vaker met een naaimachine hebt gewerkt dan is deze naaimachine zeker iets voor jou. Wel wordt het voor iedere gebruiker aangeraden om eens goed de handleiding te lezen voordat je bezig gaat met naaien. 

Benieuwd naar de Singer HD 4423? Kijk dan hier.

Singer Tradition F2259 

Wil jij voor het eerst gaan naaien, en wil je een nieuwe hobby leven in blazen dan is dit de naaimachine die je zoekt. Hij krijgt van enrom veel gebruikers goede en positieve recensies. Het is dus echt een aanrader om deze naaimachine te als je begint. Hij is gemakkelijk te bedienen en beschikt over automatische vier-staps knoopsgaten. Ook zijn er makkelijke keuzes om te steken en nog gemakkelijkere kliksystemen voor de naaivoetjes. Hierdoor kan je de machine sneller en gemakkelijker inrijgen dan bij veel andere modellen. 

In totaal heeft deze naaimachine 19 verschillende steken die je kan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld met elastiek gaan naaien dan kan dat ook met deze naaimachine. Maar ook voor meer decoratieve doeleinden is dit een zeer geschikte naaimachine. Doordat het een klein maar handig model is hij gemakkelijk mee te nemen. Heb je bijvoorbeeld een naaiklus ergens anders dan thuis dan past hij gemakkelijk in een koffer en is hij licht gewicht. Als laatste is de prijs zeer goed ten aanzien van veel andere naaimachines. Je kan natuurlijk alle kanten op en zo veel betalen als je wil. Maar voor de prijs- kwaliteitverhouding is dit een zeer goede keuze. 

Benieuwd naar de Singer Tradition F2259? Kijk dan hier.

Trendwares SM-505 

Het merk zal je misschien niet zo, één, twee, drie iets zeggen. En dat is niet gek, want waar je normaal altijd een Singer hebt is dit een niet zo’n bekend merk. Hij is dan ook gemaakt voor het kleinere materiaal en niet geschikt om grotere en zwaardere materialen mee te naaien. De prijs is zeer laag en dat maakt dat dit een uitstekend instap model is. Een model voor ieder huishouden zeggen de reviews ook wel over dit model. Dat is natuurlijk geweldig wanneer jij af en toe is genaaid wil hebben. 

De naaimachine is zeer compact en kan op de stroom worden aangesloten, maar ook als jij onderweg bent kan je deze naaimachine gebruiken. Zo kan je de naaimachine laten draaien op gewone AA-batterijen. Er zit ook een heel handige lade in deze naaimachine. In die lade kan je bijvoorbeeld naalden, naaigaren en een speldenkussen bewaren. Ideaal om ruimte te besparen. Hij is daarnaast voorzien van een LED-licht. Dit is handig wanneer je goed moet kunnen zien wat je aan het doen bent. Het is een ideale naaimachine voor herstelwerkzaamheden of het naaien van lichte stoffen. 

Benieuwd naar de Trendwares SM-505? Kijk dan hier.

Brother Innovis A16 

Onder de naaimachine merken heb je nog een ander bekend merk en dat is de Brother. Deze naaimachine is zeer geschikt voor een grotere werk. Dit is dan ook geen naaimachine die wij aanraden wanneer jij net begint met naaien. Als jij al langer kleding naait dan wil je misschien een volgende stap maken en ook ingewikkeldere steken gaan uitproberen. Deze naaimachine heeft veel verschillende mogelijkheden. Je kan de snelheden instellen via een klein LED-scherm. Dit is een zeer goede en prettige optie die erbij wordt geleverd. 

Op ditzelfde Lcd-scherm vind je meer informatie over bijvoorbeeld breedtes en steeklengtes die je maakt. Je kan van alles instellen waardoor je helder en overzichtelijk hebt hoe lang ze zijn. Dit hoef je niet meer met een apart meetlint op te meten. Je kan gemakkelijk en nauwkeurig de snelheid bedienen met het voetpedaal. Deze is ook voor iedereen goed te bedienen. Hiervoor hoef je geen professional te zijn. Moet je lange banen naaien, dan hoe je geen eens het voetpedaal te gebruiken. Met de start en stop toets kan je namelijk blijven naaien zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. 

Benieuwd naar de Brother Innovis A16? Kijk dan hier.

Singer Simple 3223 

Wanneer jij misschien een klein kind hebt of een zoon/dochter die net begint met naaien of geïnteresseerd is in wat jij aan het doen bent, dan kan dit een leuke optie zijn. Deze naaimachine is er namelijk in verschillende kleuren en heet niet voor niets de Simple. Hij heet zo omdat hij simpel en gemakkelijk te bedienen is en de instellingen niet moeilijk zijn. Dit is misschien wel de beste naaimachine voor de beginner. Je kan er lange tijd mee uit de voeten. Vooral wanneer jij geen ingewikkelde klusjes moet doen is dit de ideale naaimachine. 

In totaal heeft deze naaimachine voldoende vermogen, namelijk wel 60 watt. Ook is hij voorzien van een aan- en uitschakelaar en kan je mechanisch naaien. Hij heeft totaal 23 verschillende instellingen voor steken die je kan maken en heeft een gewicht van 12 kilo. Je kan hem dus ook nog eens goed meenemen waar je ook maar naartoe gaat. Hij is vooral geschikt voor fijn en dunne stoffen. Je moet dus geen dikkere stoffen willen naaien, want hier is hij niet krachtig genoeg voor. 

Benieuwd naar de Singer Simple 3223? Kijk dan hier. 

Bernette b77 naaimachine

We hebben expres deze naaimachine aan het einde van dit artikel geschreven. Dit omdat het geen naaimachine is die je zomaar in huis haalt. Alleen wanneer jij op een professionele manier kan naaien of dit wil gaan doen zal je de Bernette b77 naaimachine in huis halen. Hij is gericht op naaien en quilten. Zo biedt hij naast het naaien ook alle ruimte voor creatieve projecten. Met maar liefst 4 verschillende ledlampen heb je uitstekend zicht op het naaioppervlak. Daarnaast kan je kiezen uit 500 verschillende steken. Waarvan sommige erg nuttig zijn en anderen weer heel sierlijk.

Wat deze Bernette b77 zo professioneel maakt is het scherm dat erop zit. Op het scherm kan je namelijk gemakkelijk instellen welke steken je wil gebruiken. Maar ook kunnen er meerder klosjes tegelijk in de machine. Deze worden door een mechanisme automatisch vervangen. Dit hoef je dus nooit meer met de hand te doen. 

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van naaimachines?

Wij adviseren altijd om niet zomaar een naaimachine te kopen. Er zijn namelijk heel veel verschillende naaimachines en iedere naaimachine heeft weer wat anders te bieden. Dit maakt dat je altijd goed moet kijken wat bij jouw wensen past. Ben jij bijvoorbeeld een beginner of wil je juist een meer gevorderd apparaat? Ga je vooral herstelwerkzaamheden verrichten of wil jij een volledige broek zelf naaien? Al dit soort vragen spelen mee bij de keuze van een nieuwe naaimachine. Wij geven je wat tips zodat je de juiste keuze maakt. 

Hoe lang gaat hij mee?

We bedoelen niet hoelang de naaimachine zelf meegaat. Want koop je een degelijke naaimachine dan kan je ervanuit gaan dat hij lange tijd mee zal gaan. Maar we bedoelen hoe lang kan jij er mee vooruit. Want het kan zijn dat jij in korte tijd steeds beter wordt en dat je misschien wel wat anders wil op een gegeven moment. Om te voorkomen dat je een naaimachine koopt en binnen een jaar weer wat anders wil is het goed om hem: ‘’op de groei’’ aan te schaffen. 

Welke functies heeft de naaimachine? 

Het is goed om te kijken naar de functies van de naaimachine. Iedere naaimachine heeft weer andere functies en daarom zijn er zo veel verschillende. Welke functie past bij jouw wensen? Zo heb je naaimachines waar misschien functies opzitten die jij nooit van zijn leven gaat gebruiken. Dan kan je beter verder kijken naar een meer passend model. Denk hierbij aan rechte steken, zigzag steken en knoopsgaten. Slim is om eens te kijken naar automatische draadafknippers. Deze kunnen je helpen om de tijd dat je bezig bent te reduceren. 

Probeer een naaimachine uit

Nu snappen wij dat je misschien niet in de gelegenheid bent om een naaimachine uit te testen. Maar wij adviseren toch om te kijken of er bij je in de buurt een naaiwinkel is. Vaak hebben ze daar ook de mogelijkheid om een naaimachine uit te testen. Hier kan je vaak ook vragen voor passend advies. Zo ga je altijd naar huis met een model dat bij je past. Ook weet je doordat er iemand bij staat precies hoe hij werkt en wat je met de naaimachine kan. Dit kan een groot verschil maken en scheelt je ook een hele hoop aan uitzoek werk. 

Bepaal een budget 

Natuurlijk zeggen wij niet kies voor het duurste merk, integendeel zelfs. Wij adviseren wanneer jij net begint om juist niet voor het duurste merk of model te gaan. Deze zullen vaak veel te veel opties hebben waar jij als beginner helemaal nog niets mee kan. Hierdoor wordt het alleen maar ingewikkeld. Kies dus voor een simpel model waarmee jij juist wel goed uit de voeten kan. Bepaal een budget van tevoren en kijk wat er verkrijgbaar is in die prijsrange. Er zijn voor een goedkope prijs veel naaimachine te krijgen tegenwoordig. Je hoeft echt geen bakken met geld uit te geven. 

Koop lokaal een naaimachine

Wanneer jij een naaimachine bij een lokale naaiwinkel bij jou in de buurt koopt krijg je altijd service. Wij raden dit vooral aan wanneer jij helemaal nog niks weet of het fijn vindt om begeleid te worden. Vaak worden er vanuit zulke naaiwinkels ook cursussen gegeven die je kan volgen. Op deze manier leer je het met de materialen die je kan krijgen bij die specifieke naaiwinkel. Zo hoef je het niet te ver weg te zoeken. Dit is ideaal wanneer jij echt nog niet zo veel weet over naaien en een goede service wil dicht bij huis. 

Wat is een naaimachine en welke verschillende soorten heb je? 

Een naaimachine kan er misschien wat moeilijk uit zien, maar wanneer je weet hoe je ze moet gebruiken zal je zien dat het allemaal niet zo eng is als het eruit ziet. Bij een naaimachine heb je verschillende onderdelen. Zo heb je een aan en uitknop die je ten alle tijden moet weten te vinden. Boven op de naaimachine zit een garenpin. Hier kan je de spoel of het klosje met garen op zetten. Vervolgens is er een draadgeleider die jouw draad naar beneden naar de naald in de naaldklem brengt. Wanneer jij je voet op het pedaal zet zal je zien dat die op en neer gaat. Deze is ervoor gemaakt om te steken. Dit betekent dat het draad erin zal gaan en er weer uit komt. Op deze manier werkt een naaimachine en kan jij naaien. 

Je hebt erg veel verschillende naaimachines. Het is niet gek dat jij niet zo’n spijkerbroek zelf kan maken als die je in de winkel ziet liggen. Dit wordt namelijk gedaan door een professioneel en grote naaimachine. Deze naaimachines zien we terug in grote ateliers. De naaimachine die jij thuis hebt zal meer zijn voor het naaien van lichtere materialen. Zo moet je meer denken aan gordijnen, kleden en misschien een broek of een shirt. Maar wanneer jij een tas zelf wil gaan naaien dan zal je andere materialen nodig hebben. 

Conclusie 

Wij zien dat er enorm veel verschillende naaimachines op de markt zijn. Dit maakt het moeilijk om te kiezen. Wij raden daarom aan om onze tips te gebruiken en te kiezen voor een naaimachine die bij jouw wensen past. Ben jij een beginner kies dan voor een naaimachine waarmee jij kleine projecten kan aangaan en kies niet meteen voor het grote werk. 

Laatste van Blog