‘Samsung Galaxy Watch 5-modellen krijgen geen draaiende bezel’

Samsung lijkt een iconisch onderdeel van zijn smartwatches vaarwel te zeggen. Geen enkel model van de aankomende Samsung Galaxy Watch 5-serie zou nog een fysiek draaiende bezel krijgen. 

‘Geen draaiende bezel voor Samsung Galaxy Watch 5’

De meeste smartwatches van Samsung hadden de afgelopen jaren een inmiddels iconisch ontwerpelement: een roterende ring rond het scherm waarmee je het horloge kunt bedienen. Vorig jaar moest je echter de duurdere Galaxy Watch 4 Classic kopen als je gebruik wilde maken van deze ring. De gewone Galaxy Watch 4 kon je alleen besturen via het aanraakgevoelige scherm. 

Volgens de betrouwbare lekker Ice Universe stapt Samsung bij de Galaxy Watch 5 helemaal af van de draaiende bezel. Het nieuwe horloge is straks waarschijnlijk verkrijgbaar in drie versies: een basismodel in twee verschillende afmetingen en de Galaxy Watch 5 Pro. Dat is de directe opvolger van de Galaxy Watch 4 Classic. Geen van deze horloges zou nog een roterende ring rond het scherm hebben. 

De Samsung Galaxy Watch 4 smartwatch
De ‘gewone’ Samsung Galaxy Watch 4 had alleen een virtuele draaiende bezel

De smartwatches krijgen waarschijnlijk wel weer een virtueel draaiende bezel. Dat wil zeggen dat de randen aanraakgevoelig zijn en een ‘echte’ bezel simuleren. Dat voelt echter heel anders aan. Bovendien ziet het er wat ons betreft minder stoer uit. 

Het is onduidelijk waarom Samsung afstapt van de fysieke ring. Mogelijk betreft het een kostenbesparing of kan het bedrijf de horloges op deze manier kleiner en lichter maken. Ook is Wear OS, het besturingssysteem dat Samsung sinds afgelopen jaar gebruikt voor zijn smartwatches, minder toegespitst op de draaiende bezel dan voorganger Tizen OS.

Laatste van Blog