Stopcontact met afstandsbediening: De beste stopcontacten met afstandsbediening van 2023

Reguliere stopcontacten kunnen gevaarlijk zijn. Vooral kinderen of huisdieren lopen risico, omdat ze niet weten wat de gevaren zijn. Ook kunnen stopcontacten een brandgevaar vormen wanneer er bijvoorbeeld stof in komt of de stekkers oud zijn. Er is hier een oplossing op gevonden: stopcontacten met afstandsbediening! Door gebruik te maken van deze stopcontacten met afstandsbediening, zorg je ervoor dat je de risico’s die stopcontacten met zich meebrengen, verkleint. Maar wat zijn dit nou precies? En waar moet je op letten bij aanschaf? En misschien wel het belangrijkste: wat zijn de beste opties? Wij vertellen het je hier!

De top 6 stopcontacten met afstandsbediening

Er zijn veel verschillende stopcontacten met afstandsbediening te koop momenteel. Maar wat zijn nou de beste? Wij geven je hier een top zes:

Profile Qnect 3680W

Deze Profile Qnext 3680W is een set bestaande uit drie stopcontacten en een afstandsbediening. De stopcontacten hebben een vrij hoog vermogen: ze kunnen namelijk belast worden tot een maximum van 3680 Watt. De afstandsbediening kun je instellen om zowel alle drie de stopcontacten tegelijk te kunnen bedienen of elk apart. Er is ook nog een mogelijkheid om de stopcontacten te verbinden met je smartphone, zodat het bedienen nog makkelijker gaat!

Ze zijn makkelijk en snel te installeren en ook de kwaliteit/prijsverhouding is goed. Het product is ideaal voor stopcontacten die moeilijk te bereiken zijn, en het is ook nog eens een duurzame optie, aangezien stopcontacten niet onnodig aan blijven staan.

Er zijn eigenlijk alleen maar positieve verhalen te lezen over dit product, vandaar dat wij het ook als absolute nummer 1 aanraden. Mocht je dus op zoek zijn naar een goed geprijsd product van zeer hoge kwaliteit, die je met een afstandsbediening kunt bedienen en eventueel zelfs met je smartphone? Probeer dan zeker eens deze stopcontacten met afstandsbediening uit van het merk Profile!

Je zult niet teleurgesteld raken als je dit product aanschaft. Het doet wat het belooft!

Bellson 2300W

De Bellson 2300W is ook een stopcontact met afstandsbediening die hoog scoort op onze lijst. Net als de nummer 1 in deze lijst, de Profile Qnect, bestaat dit product uit een set van drie losse stopcontacten en een afstandsbediening. De afstandsbediening heeft een bereik van 25 meter en werkt op batterijen. Deze batterijen worden ook nog eens meegeleverd, dus die hoef je niet nog eens zelf te kopen.

Dit product heeft een stukje minder vermogen dan de nummer 1 in de lijst, namelijk 2300 Watt vergeleken met 3680 Watt. Maar, desalniettemin is het nog steeds een prima product. Ook de prijs is erg gunstig: ze behoren zeker tot de goedkope stopcontacten met afstandsbediening.

De afstandsbediening is geschikt om alle drie de stopcontacten apart van elkaar te kunnen bedienen. Zo weet je zeker dat je alleen de stopcontacten gebruikt die je op dat moment nodig hebt. Hierdoor is dit product zeer duurzaam. Ook is het product makkelijk in gebruik: je hoeft ze alleen maar aan te sluiten en de batterijen in de afstandsbediening te doen, en je kunt ze gelijk gebruiken.

Ook is het ideaal dat de afstandsbediening een bereik heeft van maar liefst 25 meter, waardoor je overal in huis de stopcontacten aan en uit kunt zetten.

Door de gunstige prijs, het prima vermogen en het grote bereik is dit product zeker aan te raden voor mensen die een stopcontact met afstandsbediening zoeken! De kwaliteit is niet het hoogste, maar dit is ook terug te zien in de prijs.

SEC24 HAF760S schakelaar met afstandsbediening

De meeste schakelaars die er in deze lijst staan zijn vrij groot. Ze vallen dus gelijk op wanneer jij ze in jouw stopcontact hebt. Dit is een energiebesparende maar vooral enorm compacte schakelaar set met afstandsbediening. Zo zal het niet gelijk opvallen dat je nog een extra plug in je stopcontact hebt en ze komen in meerdere kleuren. Ook heb je deze set bijvoorbeeld voor buiten. De SEC24 HAF760S schakelaar met afstandsbediening is daarom één die veel mensen aanschaffen. 

In totaal heeft deze set een bereik van meet dan 50 meter. Deze gaat dwars door muren en ramen heen. Dat maakt het heel praktisch wanneer jij achter in de tuin licht aan hebt bijvoorbeeld. Doormiddel van jouw afstandsbediening zet je met gemak het licht aan en uit. Zo bespaar je ontzettend veel op je energierekening. Bang dat er wat doorbrandt, gebruik dan de standby killer. 

Maclean Energy MCE158

De stopcontacten van Maclean Energy staan altijd voor kwaliteit. Zo ook deze Maclean Energy MCE158. De recensies luiden onder andere: het product doet wat het moet doen, en is goed geprijsd voor de geleverde kwaliteit. Dus wat is er dan zo goed aan?

Ten eerste is het vermogen hoog: namelijk 3600 Watt. Hierdoor weet je dat het een sterk product is dat veel aan kan! Ook is het bereik hoog: je kunt de stopcontacten bedienen met de afstandsbediening tot maar liefst 30 meter afstand. Dit geldt wel alleen voor open ruimtes: op andere verdiepingen wordt dit lastig.

Ook worden er batterijen meegeleverd voor in de afstandsbediening, zodat je het product gelijk kunt gebruiken nadat je hem hebt gekocht.

Wat jammer is aan dit product, vergeleken met de vorige twee producten in deze lijst, is dat je per bestelling maar 1 stopcontact ontvangt, in plaats van drie. Desalniettemin staat het product goed aangeschreven, en zal je dus geen miskoop doen als je voor deze besluit te gaan!

KlikAanKlikUit Startset

Dit KlikAanKlikUit systeem staat bekend om het gemakkelijke gebruik. Het is een stopcontact dimmer systeem, waarmee het super makkelijk is om vanuit je luie stoel de lampen te kunnen dimmen. Steek de stopcontactdimmers in de stopcontacten, doe de stekkers van de lampen erin en je bent klaar! Met deze stopcontactdimmers kun je LED-verlichting tot 50 watt, en gloeilampen en halogeenverlichting tot 250 watt draadloos dimmen.

Je kunt deze ontvangers draadloos bedienen door ze te combineren met de inbegrepen afstandsbediening. Je hebt veel mogelijkheden, aangezien de schakelaars op maar liefst 32 zenders kunnen worden aangesloten. Zo kunnen ze ook met een bewegingssensor werken, bijvoorbeeld. Alles om het jou zo makkelijk mogelijk te kunnen maken!

Op zoek naar nog meer mogelijkheden? Verbind de compacte dimmerschakelaars met de gratis KlikAanKlikUit-app. Zo kun je vanaf je smartphone of tablet alles regelen.

De stopcontactdimmers hebben een bereik van maar liefst 30 meter, waardoor je vanuit alle hoeken van de kamer de lampen kunt dimmen. De recensies zijn vrijwel allemaal positief, en ze schrijven allemaal over de goeie werking, het gebruiksgemak en de scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. Zeker een aanrader dus!

Profile IP44

Nog een variant van de Profile stopcontacten, dit keer de Profile IP44 variant. Dit is een product dat ook onder de goedkope stopcontacten valt. Wat uniek is aan deze stopcontacten, is dat ze ook voor buitengebruik geschikt zijn! De set bestaat uit twee stopcontacten en een afstandsbediening. De stopcontacten hebben een zwarte kleur en zijn beschermd tegen regen en vocht door twee kleppen die over het stopcontact zitten. Deze kleppen kun je gewoon naar boven duwen om het stopcontact te gebruiken.

Net als de andere variant van Profile in onze lijst, is bij deze stopcontacten het vermogen maar liefst 3680 Watt. Ook hier kun je de stopcontacten apart van elkaar bedienen met de afstandsbediening. Als je daarna nog de QNECT smart plug aanschaft kun je deze set zelfs met je smartphone bedienen.

Het product wordt goed verkocht, omdat het gebruik voor buiten erg handig kan zijn. Zo kun je je tuin of balkon bijvoorbeeld leuk verlichten en hoef je niet naar buiten om ze handmatig aan te zetten. Het blijft goed werken in alle weersomstandigheden en is goedkoop.

Wat een negatief punt is van deze stopcontacten, is dat sommige recensies laten weten dat het product lastig te programmeren is. Hier moet je dus even de tijd voor nemen.

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij aanschaf?

Mocht je eraan zitten te denken om, bijvoorbeeld een van de bovenstaande, stopcontacten met afstandsbediening  te gaan kopen, is het wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. En dit is alleen maar mogelijk wanneer je precies weet waar je op moet letten tijdens het aanschafproces. Wij hebben hieronder 4 categorieën op een rijtje gezet, die de belangrijkste eigenschappen van een stopcontact met afstandsbediening samenvatten.

Vermogen

Je moet rekening houden met het beschikbare vermogen van het product. Als je goedkope stopcontacten met afstandsbediening koopt die enkel een maximaal vermogen van 1000W hebben, dan kun je er geen ander apparaat op aansluiten met een vermogen van 2000W. Het is dus belangrijk om van op voorhand het vermogen te kennen van het toestel die je wilt aansluiten op het stopcontact. Wil je een lamp aansluiten of een zwaarder apparaat? Kies dan slim voor welk stopcontact het beste aansluit op jouw wensen.

Aantal stopcontacten

Er zit hier veel verschil in: het aantal stopcontacten dat je in een verpakking krijgt met een afstandsbediening erbij. Vaak kun je bijvoorbeeld drie stopcontacten bedienen met een afstandsbediening, wat natuurlijk veel handiger is dan dat je voor ieder stopcontact een andere afstandsbediening nodig zou hebben.

De meeste sets komen met 3 of 4 stopcontacten en een afstandsbediening waarmee je alle stopcontacten ofwel tegelijk ofwel apart kunt bedienen. Je doet dit door elk stopcontact aan een kanaal van de afstandsbediening toe te wijzen.

Sommige stopcontacten beschikken over een smart plug waardoor je ze met je smartphone kunt bedienen. Dit maakt het gebruik van een afstandsbediening overbodig en maakt het nog makkelijker om het stopcontact in of uit te schakelen.

Bereik

Je kunt niet verwachten dat je met een afstandsbediening aan de andere kant van de straat kunt gaan staan, en dat het bereik daar sterk genoeg voor is. Toch bestaan er wel varianten die best ver bereik hebben. Vaak is 25/30 meter ongeveer de max, maar dan wel in een open ruimte. Helaas kun je vaak niet door plafonds en muren heen.

Dit is natuurlijk enkel het geval wanneer de batterijen vol zijn. Als de batterij leeg raakt dan kan het bereik van het signaal een stuk korter worden. Denk eraan om reservebatterijen in huis te halen zodat je de afstandsbediening altijd van stroom kunt voorzien.

Prijs

Meestal heb je geen heel groot budget nodig wanneer je een stopcontact met afstandsbediening wil kopen, want je kunt al meerdere stopcontacten aanschaffen voor minder dan €50. Het is eenvoudig om online aanbiedingen op te zoeken en ze te vergelijken op basis van de prijs en de kwaliteit.

Er zit wel veel prijsverschil in de aanbiedingen, dus lees goed de recensies en weet dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Liever een product dat iets duurder is bij aanschaf maar wel jaren meegaat, dan een product dat goedkoop is bij aankoop maar binnen no-time stuk is.

Aankoopplek

Je kunt ervoor kiezen om een stopcontact met afstandsbediening in een winkel aan te schaffen, maar daar is het aanbod vaak minimaal. Meestal hebben online websites zoals Bol.com een heel groot aanbod aan verschillende soorten en varianten. Ook is hier vaak de luxe aanwezig dat je recensies kunt lezen van eerdere kopers, zodat je zeker weet dat je niet alleen voor het verkooppraatje van de leverancier, maar ook echte meningen van mensen hoort.

Waar zijn ze nuttig voor?

Stopcontacten met afstandsbediening zijn een extra uitkomst voor mensen die of slecht ter been zijn, slecht kunnen bukken of wanneer stopcontacten zich op moeilijk te bereiken plekken bevinden, zoals bijvoorbeeld heel hoog aan de muur. Ook zijn er bijvoorbeeld lampen of apparaten die je alleen kunt uitschakelen door de stekker volledig uit het stopcontact te trekken. Dan zou het toch ideaal zijn dat je het stopcontact, met behulp van een afstandsbediening, vanaf de bank aan en uit zou kunnen zetten? Om deze redenen zijn de stopcontacten met afstandsbediening een hele goeie aankoop. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een stopcontact met afstandsbediening wil aanschaffen. Denk aan het vermogen, het bereik en de prijs.

Wat zijn de voordelen?

Zoals we hierboven al kort benoemden, bestaan er nog steeds apparaten zonder een aan- en uitschakelaar. Hoewel je deze apparaten altijd maar minder tegenkomt is het toch mogelijk dat je zo’n toestel in huis hebt. Dat zorgt natuurlijk voor ongemak want je kunt het apparaat niet uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te trekken. Denk bijvoorbeeld maar aan een tuinverlichting of lampjes die je in de kerstboom hangt.

Als je nu een stopcontact hebt die je kunt uitschakelen met een afstandsbediening dan is dit probleem natuurlijk opgelost. De meeste afstandsbediening kunnen zelfs meerdere stopcontacten tegelijk bedienen en er zijn ook modellen die je kunt bedienen met je smartphone.

Bovendien is de werking heel simpel want je hoeft het nieuwe stopcontact gewoon op het oude stopcontact aan te sluiten om het te laten werken.

Conclusie

We hopen je met dit artikel iets meer wegwijs gemaakt te hebben op het gebied van stopcontacten met afstandsbediening, en weet je hierdoor hoe je de juiste keuze maakt die past bij jou wensen! Kies verstandig, weet waar je naar op zoek bent en raadpleeg deze lijst nog eens wanneer je hulp nodig hebt. Succes!

Laatste van Blog