Wat is de reden voor de laatste crypto daling

Het zal je niet ontgaan zijn dat de crypto markt een fikse daling mee heeft gemaakt over de laatste paar dagen. In een paar dagen tijd is de koers dan ook echt aanzienlijk gezakt. Niet alleen Bitcoin heeft flinke klappen gekregen, ook de andere munten hebben last van de daling. Nu vragen veel mensen zich af hoe het eigenlijk kan dat de cryptomarkt zo snel gedaald is. Om hier antwoord op te krijgen is het handig om dit artikel even op je gemak door te nemen. We hebben namelijk dé oorzaken voor de daling van de cryptomarkt voor jou op een rijtje gezet!

Reactie op de FOMC-vergadering

Goed, wat is de belangrijkste reden geweest voor de daling op de markt? De kans is groot dat het met name komt doordat de notulen van de FOMC-vergadering openbaar zijn gemaakt. Dit is de vergadering die door de FED is gehouden om zicht te bieden op het verloop van het rentebeleid. De Amerikaanse centrale bank heeft de aanstaande renteverhoging niet expliciet publiekelijk bekend gemaakt, maar op basis van de notulen van de vergadering is echter te zien dat beleidsmakers vastbesloten zijn om de rente opnieuw te verhogen. Iedereen bij de vergadering was het erover eens dat de inflatie niet is gesubsidieerd ondanks hun eerdere pogingen om de inflatie te temmen.

Dit is dan ook de reden dat de kans groot is dat de FED in september de rente opnieuw zal verhogen. Het besluit zal worden bevestigd in de volgende notulenvergadering op 20 en 21 september. Naar verluidt zijn is de FED van plan om het tempo van de inkrimping van de balans in september nog eens te gaan verdubbelen, al is dit niet helemaal zeker.

Een algemene negatieve trend

Een andere oorzaak is het feit dat er op dit moment sprake is van weinig vertrouwen onder beleggers. Dit komt met name door de gasprijzen die de pan uit rijzen en de oorlog in Oekraïne. Dit zorgt er dan ook voor dat er sprake is van een negatieve trend. Zo zijn de aandelen ook flink gedaald ten opzichte van een paar weken eerder. Over het algemeen zien we dat crypto toch meebeweegt met de rest van de markt. Naarmate deze trend zich zal gaan doorzetten is de kans groot dat ook crypto weer flink naar beneden zal gaan.

Nog veel meer te weten komen?

Mocht je nog veel meer te weten komen over crypto dan is het handig om eens een kijkje te nemen bij deze online crypto informatiebank. Hier staat alles wat je moet weten over de definities van alle termen die gebruikt worden om de markt te duiden. Door je goed in te lezen is de kans echt een stuk groter dat je als belegger zijnde de juiste keuzes maakt. Voor nu is het mogelijk om dankzij de lagere koersen aanzienlijk wat geld te besparen bij het kopen van je cryptomunten. Zoals Johan Cruijff altijd zei: ieder nadeel heeft ook zijn voordeel!

Laatste van Blog