Vacuumzak: Beste Vacuumzakken van 2023 op een rij

Beste Vacuumzakken van dit jaar op een rij

Misschien weet je niet direct waar we het over hebben. Maar een vacuümzak is een opbergzak waar je lucht uit kunt persen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld voedsel langer goed houden, maar er zijn ook zakken om bijvoorbeeld je kleren in op te bergen of het beddengoed. In dit artikel lees je er alles over en laten we jou zien wat de best vacuümzakken van dit moment zijn. 

Lucht zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld te veel ruimte over blijft. Waardoor de massa van de tuinkussens bijvoorbeeld gigantisch zijn. Je bent veel ruimte kwijt als je de tuinkussens goed wilt opbergen in de winter. Terwijl als je het lucht eruit haalt, de tuinkussens dus vacuümverpakt. Blijft alles fris én wordt het een klein pakketje. 

De 6 beste vacuumzakken 

We hebben hier de 5 beste vacuumzakken van dit moment voor jou op een rijtje gezet! 

1. Luvego Vacuüm opbergzakken voor kleding – 13 Vacuümzakken inclusief handpomp

Met deze speciale vacuümzakken voor kleding van Luvego kan je ongelooflijk veel ruimte besparen. En dat is wat je wil als je op zoek bent naar vacuümzakken. Of je nu meer ruimte wilt creëren in je koffer, in je kleding kast of bijvoorbeeld in de kamer van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan al die knuffels die absoluut niet weggegooid mogen worden. Deze zakken helpen je hierbij door alles vacuüm te verpakken. Deze set bevat maar liefst 13 zakken. Van klein (60x40CM) tot XL (100x75CM). Dus er is altijd een maat die past bij jouw spullen. Daarnaast bevat de 13-pack 2 handrol zakken, ideaal voor op vakantie!

Deze zakken van Luvego zorgen ervoor dat er geen stof, vocht, geurtjes en/of beestjes bij je kleding of textielproducten kunnen komen. Perfect voor als je langdurig spullen wilt opbergen op bijvoorbeeld de zolder of de schuur. Plekken waar je doorgaans niet heel vaak komt. Je wil kunnen vertrouwen op de opbergzakken, zodat je zeker weet dat ze vacuümverpakt zitten én blijven. Er zit bij deze set een handig handpompje, maar je kan ook gebruikmaken van je stofzuiger als je alles snel vacuüm wilt zuigen. Benieuwd naar Vacuümzakken voor kleding – 13 Vacuüm opbergzakken inclusief handpomp? Bekijk dit item hier.

2.     Complete Set Vacuümzakken met Pomp

Deze set heeft maar liefst 13 zakken van premium kwaliteit. Een complete set dus met maten die verschillen tussen klein en XL. Met deze zakken op bijvoorbeeld jouw zolder kan je al snel 80% van de ruimte besparen voor bijvoorbeeld knuffels, handdoeken, truien, beddengoed en ga zo maar door. Door de handige pomp kan je deze zakken ook gebruiken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Er zit ook een turboventiel op deze zakken waardoor je niet alleen ruimte bespaart, maar ook tijd! 

Deze vacuumzakken zijn extra sterk, herbruikbaar en absoluut geschikt voor langdurige opslag van textiel. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat het gaat stinken bijvoorbeeld. Maar ook geen beestjes zoals motten in je kleding en absoluut geen stof! Let er wel op dat textiel altijd 100% droog moet zijn voordat je het in een vacuumzak trekt. Anders gaat er een compleet organisme leven in de tijd dat je het vacuumtrekt en dat wil je natuurlijk juist niet. Voor de XL zakken wordt aangeraden om gebruik te maken van een stofzuiger, omdat deze groot zijn en de pomp dat waarschijnlijk niet redt. 

Benieuwd naar de Complete Set Vacuümzakken met Pomp? Bekijk dit item hier.

3.     Bramble – Oprolbare vacuumzakken – Met Pomp – 20 Stuks

Naast vacuumzakken vacuumtrekken met een pomp of een stofzuiger is er ook nog een andere manier, namelijk door te rollen. Deze oprolbare vacuumzakken kun je dus volledig gebruiken zonder pomp en dat maakt ze zo geschikt voor bijvoorbeeld de vakantie, omdat je niets anders nodig hebt dan jouw eigen armkracht.

Deze set heeft maar liefst 20 vacuumzakken met pomp die je ook nog eens opnieuw kunt gebruiken, dus voor elke vakantie weer. Of je nu lang weggaat of een stedentrip gaat maken. Je hebt meer ruimte in je koffer met deze oprolbare vacuumzakken. 

Naast plaatsbesparend zijn deze zakken ook volledig waterdicht en ontvang je ze in meerdere formaten waardoor er altijd eentje bij zit die past bij jouw wensen. Het systeem is simpel. Stop je spullen in de zak. Rol het item in de versterkte zak waardoor al het lucht eruit wordt gedrukt. Door de terugslagklep kan er alleen lucht uit en geen lucht in. Door het hele systeem heb je maar liefst 75% meer ruimte in je koffer. Leuk voor souvenirtjes! 

Benieuwd naar de Bramble – Oprolbare vacuumzakken – Met Pomp – 20 Stuks? Bekijk dit item hier.

4.     Vacuümzakken voor kleding – 13 Vacuümopbergzakken inclusief handpomp

Met deze speciale vacuumzakken voor kleding van Luvego kan je ongelooflijk veel ruimte besparen. En dat is wat je wil als je op zoek bent naar vacuumzakken. Of je nu meer ruimte wilt creëren in je koffer, in je kleding kast of bijvoorbeeld in de kamer van de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan al die knuffels die absoluut niet weggegooid mogen worden. Deze zakken helpen je hierbij door alles vacuüm te verpakken. Deze set bevat maar liefst 13 zakken. Van klein tot XL. Dus er is altijd een maat die past bij jouw spullen. 

Deze zakken zorgen ervoor dat er geen stof, vocht, geurtjes en beestjes bij je kleding of textielproducten kunnen komen. Perfect voor als je langdurig spullen wilt opbergen op bijvoorbeeld de zolder of de schuur. Plekken waar je doorgaans niet heel vaak komt. Je wil kunnen vertrouwen op de opbergzakken, zodat je zeker weet dat ze vacuümverpakt zitten én blijven. Er zit bij deze set een handig handpompje, maar je kan ook gebruikmaken van je stofzuiger als je alles snel vacuüm wilt zuigen. 

Benieuwd naar Vacuümzakken voor kleding – 13 Vacuümopbergzakken inclusief handpomp? Bekijk dit item hier.

5.     Vacuumzak 80 x 110 cm

Heb je niet zoveel spullen, dan heb je ook niet direct hele grote pakketten nodig van 13 stuks. Daarom kan je ook kiezen voor deze vacuumzak. Die je kan bestellen per 1 stuk. Bestel je er twee of meer? Dan krijg je korting! Deze zak is dus een absoluut koopje. Wat kan je verwachten? Allereerst is ‘ie natuurlijk 100% luchtdicht door een goede sluiting. Eenmaal in vacuüm bespaar je tot wel 70% ruimte. Dat is gigantisch veel natuurlijk! Alle zakken zijn meerdere keren te gebruiken, dat is wel zo duurzaam en beter voor je portemonnee. Naast makkelijk in gebruik, kan je deze vacuumzakken ook gebruiken met de stofzuiger. Alles binnen no-time vacuüm.

Je kan deze vacuumzak bestellen in meerdere formaten, zodat je direct de juiste bij jou in huis hebt! De kleur is transparant en het gewicht is 50 gram wanneer je gaat voor een afmeting van 80 bij 110 centimeter. Een betaalbare vacuumzak die je dus per onderdeel kan kopen. Ideaal voor het netjes houden en goed opbergen van jouw producten voor een opgeruimde zolder, kast of schuur! 

Benieuwd naar deze vacuumzak? Bekijk dit item hier.

6.     Strex Vacuumzakken Dekbedden & Kleding

In de categorie beter te veel dan te weinig, deze volledige set van vacuumzakken voor dekbedden en kleding. Een ideale set met 13 zakken in vier verschillende maten. Niet alleen leuk voor thuis, maar ook ideaal voor op reis! Als je bijvoorbeeld jouw winterdekbed goed wilt opruimen, dan is het belangrijk dat hier geen vocht bij kan komen. Anders is de kans groot dat er na een seizoen allemaal schimmel op zit en dan kan je je dekbed weggooien. Zonde! Ook beestjes, zoals motten, wil je niet in je textiel krijgen. De oplossing zijn dus vacuumzakken. 

Deze zakken helpen je niet alleen bij het schoonhouden van je textiel, maar het is ook nog eens ruimtebesparend. Door het vacuüm te trekken hou je veel meer ruimte over in de kasten. En daarbij is het ook nog eens heel gemakkelijk. Je hoeft hier alleen de vacuümpomp te gebruiken. Een pomp die je erbij geleverd krijgt en niet lucht in de zak blaast, maar het juist eruit pompt. Met als gevolg dat alles natuurlijk vacuüm is! Je kan ook de stofzuiger gebruiken, die doet hetzelfde alleen dan net even iets krachtiger natuurlijk. Deze zakken zijn sterk en herbruikbaar. Ook zijn ze volledig water, stof en ongediertebestendig. Niets komt erin wat er niet thuishoort.

Benieuwd naar de Strex Vacuumzakken Dekbedden & Kleding? Bekijk dit item hier.

7. Luvega Vacuümzakken

We hebben het er in de intro al even over gehad, maar goede vacuümzakken zijn ideaal. Niet alleen om nog compacter je spullen op te bergen. Maar ook omdat er dan geen ongedierte bij kan komen. En misschien nog wel het belangrijkste: ‘’vocht’’. Want wanneer er vocht bij jouw dekbedden of kleding komt dan kan het gaat schimmelen. Vaak zal je het niet gelijk doorhebben, maar daar zijn goede Vacuümzakken zoals de Luvega Vacuümzakken essentieel om in huis te hebben. 

Bij deze vacuümzakken haal je gelijk alles in huis wat je nodig hebt. Zo krijgt je in totaal 13 verschillende zakken. Deze allemaal met een ander formaat. Denk hierbij een XL zak tot een paar compactere zakken voor kleinere hoeveelheden aan kleding. Ook de handpomp die je bij Luvega krijgt is ideaal. Zo hoef je nooit meer opzoek naar een stofzuiger en kan je ze zelfs meenemen op reis. 

Beste Vacuumzakken

Beste Koop Tips: waar moet je opletten bij het aanschaffen van vacuümzakken?

Als je de allerbeste vacuumzakken wilt kopen, dan is het goed om op een aantal punten te letten. Deze punten hebben we voor jou verzameld in deze alinea. Lees dus even goed mee. Want vacuumzakken zijn er in heel veel soorten en maten, maar zeker ook in prijsklassen en verschillende kwaliteitssoorten. Allereerst is het goed om op te letten over je een zak, of compressiezak zoals ze ook wel worden genoemd, vaker te gebruiken is. Dit is uiteraard duurzaam en beter voor het milieu. Maar ook voor jouw portemonnee! 

Kwaliteit boven kwantiteit 

Bij vacuumzakken geldt 100%: kwaliteit boven kwantiteit. We zeiden het net al eventjes, maar een zak met een gaatje erin kun je weggooien. Dat betekent ook als er bijvoorbeeld iets bij het ventiel losgaat. Dan komt er zuurstof bij en is het pakket niet langer meer vacuüm. Dit wil je voorkomen, want het zorgt ervoor dat je producten en spullen goed blijven. Het laatste wat je wilt is dat je het einde van de winter erachter komt dat je spullen toch niet vacuüm waren verpakt en dat er nu toch vocht bij je tuinkussens is gekomen. Kwaliteit is dus belangrijk. Je ziet online heel veel grootte pakketten met zakken. Ideaal! Mits de kwaliteit dus goed is.

Waar ga ik de zakken voor gebruiken?

Verder is het ook van groot belang dat je voor jezelf helder hebt waarvoor je de zakken gaat gebruiken. Zo zijn er zakken die zeer geschikt zijn voor op reis, omdat je bijvoorbeeld geen stofzuiger nodig hebt. Ook zijn deze vaak wat lichter, zodat je niet hoeft in te leveren op gewicht bij het vliegen. Het is handig om vacuumzakken te gebruiken op reis, omdat je dus meer kwijt kan in je koffer wanneer je spullen vacuümtrekt. Vaak kan je deze rollend gebruiken of je gebruikt een handig en klein pompje. 

Maar er zijn dus ook vacuumzakken voor thuis. Deze zijn vaak wat groter en er kan meer in. Ook heb je een stofzuiger nodig om deze te gebruiken. Uiteraard kun je die voor op reis ook thuis gebruiken, maar andersom raden we af. Omdat je dus een stofzuiger tot je beschikking moet hebben en dat kan je niet zeker weten op reis. 

Welk materiaal heb ik nodig?

Er zijn verschillende materialen en diktes die je kan vinden in de wereld van de vacuumzakken. Als je een zak kiest die gemaakt is van PE/PA, dat staat voor polyetheen en polyamide dan ben je verzekerd van zakken die heel sterk zijn. Er zijn ook zakken die gemaakt zijn van PET. Niet direct slecht, maar het materiaal is minder flexibel waardoor de kans op scheuren iets groter is. Ook de dikte van de zakken is belangrijk. Dit wordt vaak uitgedrukt in µm. Dit staat voor 0,0 micrometer. De meeste zakken worden gemaakt van 4 µm. En 8 µm. Je kan je voorstellen dat 8 µm sterker is dan 4. Maar 4 µm is prima wanneer je op zoek bent naar een vacuumzakken voor kleding. Wil je echt zware dingen vacuum zuigen, denk aan een gigantisch matras? Dan kies je voor 8 µm. 

Achtergrond: Wat is een vacuümzak en welke verschillende soorten heb je?

Misschien ben je nu ook wel benieuwd hoe een vacuüm zak nu precies werkt? Het werkt zo. Allereerst stop je de spullen die je wilt opbergen in de zakken. Doe nu de zijkant van de vacuümzak dicht. Vervolgens draai je dop van het ventiel open. Er zijn ook vacuumzakken die zichzelf vacuüm kunnen trekken, maar de beste werken op basis van de stofzuiger. Je zet dan de stofzuiger op het ventiel of gebruik een speciale pomp met een vacuümfunctie erop. Vervolgens zuig je alle lucht uit de zak. Hierdoor trekt ‘ie dus vacuüm. Als je de dop dicht doet kan er geen lucht meer bij komen. Wil de spullen uit de vacuumzak halen? Dan kun je het heel gemakkelijk weer bruikbaar maken door de dop weer open te draaien. Op het moment dat er zuurstof bij kan komen, trekt de zak niet langer meer vacuüm en kun je de zijkant openen.

Er zijn dus verschillende soorten zakken te koop. Bijvoorbeeld speciaal voor voeding of juist meer voor kleding en andere stoffen materialen. Het is goed om ook te letten op de grootte van de zakken. Wil je er al je beddengoed in kwijt? Dan moet ‘ie uiteraard groot genoeg zijn! Ook goed om te weten: kun je vacuumzakken hergebruiken? Als we het hebben over zakken voor kleding en andere stoffen materialen: jazeker! Mits ‘ie natuurlijk niet lek gaat, anders trekken de zakken niet meer vacuüm. Zakken voor voedsel zijn niet hersluitbaar. Omdat je rekening moet houden met bijvoorbeeld kruisbesmettingen en andere bacteriën.

Conclusie

Vacuumzakken zijn dus handig om überhaupt in huis te hebben. Bijvoorbeeld om eten luchtdicht te verpakken, maar bovenal om je spullen netjes en geordend op te ruimen. Denk bijvoorbeeld aan seizoenskleding, beddengoed voor de logeerkamer of campingspullen. Op deze manier ben je verzekerd van frisse spullen waar geen beestjes bij kunnen komen! 

Lees ook eens:

Beste regenpakken

Keuken mandoline waar op letten?

Laatste van Blog